News
Oberlin College
02/12/2007

Designed to be restorative, the center celebrates the interaction of human and natural environments. With a goal to be a net-energy exporter, the teaching and public space integrates natural energy flowswhile blurring the distinction between indoors and out. The light-drenched two-story atrium serves as the primary organizing feature and the southern campus' own hall. Daylighting and natural ventilation enhance the atrium's feeling of an outdoor room. The center project demonstrates how state-of-the-art thinking applies to readily available state-of-the-shelf materials and building systems. Throughout, the design team remained mindful of how even the most advanced systems still must serve the needs of the building's occupants. Project architects were: William McDonough + Partners

next project >

AFM products used:
Safecoat DuroStain

2014 American Formulating & Manufacturing. All rights reserved.